PdP Smaczuś a 40 g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
PdP Smaczuś
Mieszanka naturalnych
przypraw, warzyw, ziół - z dodatkami i bez dodatków smakowych
Bulionowa, uniwersalna mieszanka z solą, wzmacniaczami smaku i barwnikiem (lub bez), doskonała do wzbogacenia smaku wszystkich potraw (także dla wegetarian i osób stosujących diety postne, warzywne lub makrobiotyczne)
Mieszanka nie zawiera:
glutenu, laktozy, tłuszczów i białek zwierzęcych, barwników syntetycznych, konserwantów, cholesterolu, sztucznych przeciwutleniaczy, organizmów modyfikowanych genetycznie, substancji przeciwzbrylających
występuje w wersji: pikantnej i łagodnej
PdP Smaczuś - pikantny
- zalecana dla osób bez ograniczeń
w spożywaniu różnego rodzaju mięs
skład mieszanki (z dodatkami smakowymi+sól):
sól, wzmacniacz smaku – (glutaminian sodu, rybonukleotydy sodu),
cukier, marchew, pasternak, cebula, SELER,
papryka czerwona słodka, preparat aromatyczny pieprzu,
liść pietruszki, por, barwnik – ryboflawina (witamina B2)
PdP Smaczuś - łagodny
- zalecana dla wegetarian,
oraz osób stosujących diety postne, warzywne lub makrobiotyczne
skład mieszanki (bez dodatków smakowych+sól):
sól, cukier, cebula, papryka czerwona słodka, marchew,
pasternak, błonnik spożywczy (bezglutenowy), szczypior,
kurkuma, SELER, **pieprz ziołowy, liść pietruszki, por
Uwaga, "Smaczuś - łagodny" zawiera dodatkowo zielony szczypiorek, dlatego różni się on w wyglądzie od "Smaczusia - pikantny" . W galerii znajdują się dodatkowe fotki obydwu mieszanek
**pieprz ziołowy (GORCZYCA, kolendra, majeranek, cząber, chili, kminek)
Zastosowanie (wersja pikantna i łagodna) :
do zup, potraw mięsnych i bezmięsnych,
do sosów, past, i masełek smakowych
Uniwersalna mieszanka, doskonała do wzbogacenia smaku wszystkich zup, sosów, sałatek, warzyw, gulaszów oraz wszelkich potraw z ryżu, grzybów, makaronu, ziemniaków, ryb i mięsa, a także jajek, dziczyzny i drobiu.
Dawkowanie (wersja pikantna i łagodna) :
Do potraw: 1g - 2g mieszanki / 100g potrawy;
Masełko smakowe: 94g masła + 6g mieszanki;
Dobra rada:
Jak sporządzić masełko smakowe ?
(wyśmienite do kanapek ale także do produktów przeznaczonych na grilla)
- do sporządzenia masełka smakowego należy użyć masło o miękkiej konsystencji, dodać przyprawę, zmiksować przy użyciu np. blendera, schłodzić
- ilość przyprawy w maśle jest dowolna i uzależniona od własnych upodobań,
my zalecamy proporcję: 94 g masła + 6 g mieszanki przypraw
Na każdym oryginalnym opakowaniu znajduje się: skład mieszanki, zastosowanie, dawkowanie, nazwa producenta, termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... )
Na żądanie kupującego załączamy "specyfikację produktu"
Zapraszamy do zakupu i życzymy smacznego !