Zgrzewarka próżniowa 175 W

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 285,00 zł 285.00
Cena netto: 231,71 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: YATO
Kod produktu: 425_20210617093928

Opis

Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.


Często w naszych przepisach sugerujemy aby nasze wyroby (szynki, wędliny, sery) zapakować próżniowo, aby przedłużyć ich smak i świeżość, jednak zdawaliśmy sobie sprawę że nie każdy dysponuje taką możliwością.

To skłoniło nas do szukania, małej i wydajnej pakowarki próżniowej, adekwatnej na domowe potrzeby. Po wielu przetestowanych urządzeniach nasz wybór padł na pakowarki LUND.


Pakowarka próżniowa do żywnośc o mocy 175 W
Prosta i wygodna w obsłudze zgrzewarka w obudowie ze stali nierdzewnej.

  • Przycisk "Pakowanie" - rozpoczęcie procesu pakowania
  • Przycisk "Stop" - przerwanie procesu pakowania w każdym momencie
  • Przycisk "Zgrzewanie" - rozpoczęcie procesu zgrzewania na żądanie np. przy odsysaniu w trybie impulsowym
  • Przycisk "Impuls" - chwilowe uruchomienie zgrzewarki idealne przy pakowaniu delikatnych produktów
  • Lampka kontrolna - sygnalizuje o pracy urządzenia
  • Maksymalna szerokość folii 28 cm, długość według potrzeb
  • Stabilna praca dzięki gumowanym nóżkom
  • Instrukcja obsługi w języku polskim

 Obsługa zgrzewarki w trzech krokach:

  1. Położyć worek tak, aby znajdował się nad paskiem grzewczym,
  2. Podłączyć urządzenie do zasilania
  3. Docisnąć, przytrzymać i ...gotowe !!!

Należy stosować tylko specjalne worki moletowane o długości krawędzi do zgrzewu nie przekraczającej 28 cm.


 U nas worki zamówisz tutaj


 Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:

  • Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
  • Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma. 
  • Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości. 
  • Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C. 
  • Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu. 
  • Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl