Zgrzewarka próżniowa 175 W
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Często w naszych przepisach sugerujemy aby nasze wyroby (szynki, wędliny, sery) zapakować próżniowo, aby przedłużyć ich smak i świeżość, jednak zdawaliśmy sobie sprawę że nie każdy dysponuje taką możliwością.
To skłoniło nas do szukania, małej i wydajnej pakowarki próżniowej, adekwatnej na domowe potrzeby. Po wielu przetestowanych urządzeniach nasz wybór padł na pakowarki LUND.
Pakowarka próżniowa do żywnośc o mocy 175 W
Prosta i wygodna w obsłudze zgrzewarka w obudowie ze stali nierdzewnej.
- Przycisk "Pakowanie" - rozpoczęcie procesu pakowania
- Przycisk "Stop" - przerwanie procesu pakowania w każdym momencie
- Przycisk "Zgrzewanie" - rozpoczęcie procesu zgrzewania na żądanie np. przy odsysaniu w trybie impulsowym
- Przycisk "Impuls" - chwilowe uruchomienie zgrzewarki idealne przy pakowaniu delikatnych produktów
- Lampka kontrolna - sygnalizuje o pracy urządzenia
- Maksymalna szerokość folii 28 cm, długość według potrzeb
- Stabilna praca dzięki gumowanym nóżkom
- Instrukcja obsługi w języku polskim
Obsługa zgrzewarki w trzech krokach:
- Położyć worek tak, aby znajdował się nad paskiem grzewczym,
- Podłączyć urządzenie do zasilania
- Docisnąć, przytrzymać i ...gotowe !!!
Należy stosować tylko specjalne worki moletowane o długości krawędzi do zgrzewu nie przekraczającej 28 cm.
U nas worki zamówisz tutaj
Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:
- Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
- Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma.
- Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości.
- Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.
- Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.
- Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie.