Zgrzewarka próżniowa 130 W
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Gwarancja: więcej informacji znajdziesz tutaj.
Uniwersalna i niezawodna pakowarka próżniowa o mocy 130W i maksymalnej szerokości zgrzewania worka aż 30cm. We wnętrzu możliwe jest przechowywanie, oraz cięcie nożykiem rolki folii, dzięki czemu mamy ją zawsze pod ręką oraz możemy dostosować jej długość do pakowanych produktów.
Urządzenie umożliwia wybranie funkcji odsysania w zależności od rodzaju żywności.
Dołączony do zestawu wężyk umożliwia również odsysanie powietrza ze specjalnych pojemników próżniowych.
Informacje podstawowe
- Komora na rolkę folii moletowanej o szerokości do 30 cm.
- Wężyk do odsysania powietrza z pojemników próżniowych w zestawie. Wężyk jest uniwersalny, ale producent nie ponosi odpowiedzialności za złe dopasowanie wężyka do pojemników próżniowych i pakowarek innych marek
- Ostry, dwustronny i zintegrowany do pakowarki próżniowej nożyk do cięcia folii. Jest odpowiednio zabezpieczony, dzięki czemu nie grozi przecięciem skóry Dobrze przylega do powierzchni pakowarki próżniowej za pomocą 2 magnesów
- System blokowania i odblokowywania pokrywy
- Uszczelka górna i dolna gwarantująca szczelność w czasie wsysania powietrza z worków moletowanych
- Wysokiej jakości uszczelka paska grzewczego i pasek grzewczy
- Obudowa wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego oraz stali nierdzewnej
- 4 nóżki antypoślizgowe
- Możliwość odłączenia przewodu zasilającego od urządzenia
Dane techniczne
- Moc: 130W, 220-240V 50/60Hz
- Maksymalna szerokość worka: 30cm
- Wysokość paska uszczelniającego 3mm zapobiega nieszczelności
- Wytwarzane podciśnienie: -0,7bar (-70kpa)
- Rozmiar produktu: 39 x 15 x 8,5cm
W zestawie
- Wężyk 60cm
- 5 sztuk worków moletowanych 20x30cm „na start”
- Instrukcja w języku polskim
Panel sterowania
- przycisk "Pulse" – kontrolowane, impulsowe odsysanie powietrza
- przycisk "Seal" - zgrzewanie
- przycisk "Cancel"- przerwanie pracy w dowolnym momencie
- przycisk "Canister" - odsysanie powietrza z pojemników próżniowych
- przycisk „Dry/Moist” - wybór rodzaju odsysania w zależności od rodzaju żywności (sucha/wilgotna)
U nas worki zamówisz tutaj
Kilka porad dotyczących pakowania próżniowego:
- Najlepiej pakować próżniowo świeże, ale nigdy ciepłe, wyroby i produktu
- Jeżeli już podejrzewamy że jakość naszych produktów ulega pogorszeniu, to pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces ale nigdy go nie powstrzyma.
- Zamrażanie, gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości.
- Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.
- Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.
- Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie.